חדשות ומחקרים בסורוקה

מדינת ישראל חוגגת 67

הנהלת המרכז הרפואי ועובדיו, מאחלים למטופלים, למבקרים ולכל אזרחי מדינת ישראל - חג עצמאות שמח!

מומחים בסורוקה ממליצים לחג עצמאות בטוח ובריא

 

מדי שנה ביום העצמאות נפגעים עשרות ילדים משימוש בתרסיסי שלג, בזיקוקי די נור, במנגלים ובשיפודי עץ. ליאת ורד חן, מנהלת שלוחת בטרם  סורוקה, ממליצה לקראת יום העצמאות.

  • בערב החג:

    • בילוי במקום הומה וצפוף, מצריך השגחה צמודה של ההורים על ילדיהם

    • כשמגיעים למקום הבילוי – יש לתת לילד נקודות ציון מוכרות, למקרה שיאבד קשר העין איתו. יש להנחותו לפנות לאנשי הביטחון במקרה הצורך

    • מומלץ להתרחק מאזורים צפופים במיוחד, ולעמוד במרחק מה מהבמה ולא בקרבתה 

    • אין לעמוד בקרבת בימת הבידור, מחשש להיפגעות מחוטי חשמל נשרכים או מכל ציוד אחר שנמצא סביבה 

    • תרסיסי שלג מסוכנים לעיניים  ופגיעתם מצריכה לעיתים קרובות אשפוז של כמה ימים בבית החולים

    • ככלל – מומלץ להרחיק ילדים ממוצרים מתפוצצים

      • זיקוקים -  גם אם הם נמכרים בחנויות  ויש עליהם תו תקן, הם אינם צעצעוע והם עלולים לפצוע 

      • חזיזים וקפצונים  - גם אם מותרים לשימוש על-פי תקן של מכון התקנים, מומלץ לא לקרבם לאש, לא לשים אותם בכיס ולהשתמש בהם רק במקום פתוח

  • ארגון בטרם ונציבות כבאות והצלה מזכירים כיצד למנוע כוויות ושריפות בעת עריכת פיקניק בחג:

    • אין להשאיר את הילדים ללא השגחה ואף לא  לרגע אחד - רגע זה הרבה זמן!

    • יש להרחיק ילדים ממקור אש (מנגלים למיניהם, ומקורות אש אחרים  

    • יש לוודא שמתקן הגריל או המנגל יציב ולא יתהפך בזמן השימוש

    • יש לבדוק את ידיות האחיזה של הגריל ולוודא שהן מבודדות  

    • כאשר עוזבים את מקום הפיקניק, יש לכבות היטב את המנגל  ולוודא שהאש אכן כבויה

    • יש להקפיד שלא לזרוק גפרורים וסיגריות דולקות בשטח, במיוחד ביערות

  • אין לאפשר לילדים לחלוץ נעליים בשטח  - ילדים עלולים לדרוך על גחלים או להיפצע מחפצים ומחרקים מסוכנים  בזמן האוכל יש להקפיד  על כך שהילדים ישבו ולא ישחקו ויישתובב - מחשש לחנק

  • מומלץ להגיש לילדים את נתחי הבשר על צלחת ולא על שיפודי עץ, מחשש להיתקעות חלקי שיפודים בגרון.

ואחרי שמוודאים שהמנגל בטוח - עדינה בן אהרון, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי סורוקה, ממליצה על אכילה בריאה בחג.

 

  • מומלץ לבחור בחלקי בשר רזים והוציאו גושי שומן הנראים לעין

  • מומלץ להימנע מאכילת בשר בקר שמן, כבש, איברים פנימיים ונקניקיות

  • מבין סוגי הבשר מומלץ להעדיף עוף, פרגיות, הודו ודגים

  • מומלץ שלא לקנות בשר טחון קפוא, אלא לטחון בבית או לבקש מהקצב לטחון את החלק הנבחר

  • מומלץ שלא לקנות קבב והמבורגר מוכנים, אלא להכינם בבית מבשרים מומלצים

  • לצמצם את כמות הפיתות, השמן, הטחינה והחומוס הנאכלים

  • להכין שיפודי  ירקות ופירות מכל הסוגים

  • להכין תפוחי אדמה או קלחי תירס כתוספת

  • להכין סלטי ירקות מבושלים, טריים או מוחמצים

  • להקפיד על שתייה לא ממותקת

  • ערכם הקלורי של מאכלים פופולאריים בחג: 

  • כנפי עוף (100 גרם - 2 יחידות) - 300 קלוריות

  • נקניקיות (85 גרם) - 200 קלוריות

  • המבורגר (80 גרם) - 180 קלוריות

  • קבב (40 גרם) - 90 קלוריות

  • חזה עוף במרינדה  (יחידה אחת) - 150 קלוריות

  • סטייק (200 גרם) – 450-300 קלוריות

  • כף אחת של חומוס או של טחינה מוכנה - 50 קלוריות

  • פיתה אחת - 240 קלוריות. 

בברכת חג עצמאות שמח, בטוח ובריא!