אודותינו

יצירת קשר

טלפון משרד: 08-6400895
נייד: 050-6264204, 057-7220531
דוא''ל: elbazm@clalit.org.il

שעות פעילות

זמני פעילות: בימים א'-ה' בשעות 16:00-7:00                    

מיקום

​בבניין האשפוז הכירורגי הצפוני, קומה 2, במכון לריפוי בעיסוק, במפה: בניין 12 באזור 1 - תכול

כשרות בסורוקה

רב בית החולים: הרב מרדכי אלבז

בסורוקה מתבצעת השגחה על כשרות בהתאם לתקנים שקבעה מחלקת הדת והכשרות של כללית ובשתוף עם הרבנות הראשית לישראל ועם רב העיר באר־שבע

כשרות בסורוקה

במרכז הרפואי פועל משגיח כשרות צמוד ומתקיימת השגחה קפדנית על קבלת המזון ועל כל תהליך רכישת המזון, בישולו והגשתו:

כל פרטי המזון הנרכשים בבית החולים כשרים:

  • מוצרי העופות כשרים למהדרין

  • בשר ומוצריו בכשרות רגילה

  • הירקות והפירות מאושרים ונקיים מחשש הרעלה

  • כל ירקות העלים ללא חשש תולעים

  • הקמח מנופה בנפה חשמלית

  • כל סוגי הקטניות מבושלים לאחר ברור יסודי

 

 בישול והגשת המזון:

  • ישנה הקפדה על הכשרות בתהליך הבישול ועל הפרדה מוחלטת בין בשר וחלב, כולל הקיטור

  • קיימות מערכות אוכל נפרדות לבשר ולחלב, כולל של מגשי החלוקה

  • קיימות מכונות שטיפה נפרדות לבשר ולחלב

  • הכלים החוזרים ממחלקות בית החולים לשטיפה, עוברים בכל יום הגעלה בשרית וחלבית, כדי למנוע ספק שהכלים עורבבו במחלקות

  • ניתן לקבל מזון בהכשר מעולה (מהדרין) - יש לפנות לאחות הכלכלה בכל מחלקה ומחלקה.

  • בשנת שמיטה מתקיימת הקפדה מלאה, אין רכישה של פירות וירקות ב''היתר מכירה'' וכל הפירות והירקות המוגשים בסורוקה מיובאים מחו''ל.

  • מידע על בישול לשבת

  • מידע על הכשר בפסח

  • קפטריות ומזנונים

    כל הקפטריות ומזנונים הנמצאים בשטח בית החולים, עומדים תחת פיקוח והשגחה של מחלקת דת וכשרות, באמצעות משגיח קבוע.​