פרופ׳ רן קורנובסקי: "תכננו את הפרוצדורה כמעט שנתיים לאחר שהתייעצנו עם גורמים רבים בעולם והבנו שאין בספרות הרפואית פתרון לבעיה של המטופלת. אני הרבה מאוד שנים בתחום הקרדיולוגיה, דבר כזה עוד לא היה מעולם".
גילי, בת 48 אמא לילדה בת 12, סובלת ממום לבבי מורכב שהתגלה בלידתה. את ניתוח הלב הראשון שלה עברה בגיל שלושה שבועות ומאז עברה עוד שני ניתוחים ומספר רב של צנתורים. ליבה הימני לא מתפקד, חלק גדול מהדם שאמור להגיע לריאות זורם בחזרה לגוף דבר היוצר בצקות וקשיי נשימה קשים. צוות המערך לקרדיולוגיה בבילינסון בראשותו של פרופ' רן קורנובסקי הבינו כי היא איננה מתאימה להשתלת לב-ריאות ועל כן יש למצוא פתרון אחר, זו האופציה היחידה שנותרה עבורה - בניית חצי ליבה הימני של המטופלת באמצעות צנתור חדשני ומורכב.
לאחר התייעצויות עם גורמים רבים ומוערכים בכל העולם הבינו רופאי המערך כי מעולם לא נעשתה פרוצדורה כזו. הם תכננו בקפידה פרוצדורה מודולרית ייחודית למטופלת בעזרת מודל תלת מימד שהדפיסו בהתאמה מלאה ובממדים המדויקים של הלב של גילי. באמצעות צנתור תשוחזר זרימת הדם של המטופלת מהלב לריאות בצד הימני של ליבה של גילי. הפרוצדורה מורכבת משלושה שלבים שנעשים בתיאום מלא כמו במבצע צבאי. חמישה רופאים מהבכירים בקרדיולוגיה בישראל: ד"ר רפאל הירש, ד"ר אלחנן ברוקהיימר, ד"ר אלכס בלינקי, ד"ר חנה וקנין-אסא ופרופ' רן קורנובסקי אחראים כל אחד על חלק אחר במבצע כשכולם צריכים לעבוד בסנכרון ובתיאום מדוייק על מנת שהפרוצדורה תצליח. הפעולה תתבצע בהנחיית צנתור ואקו לב.
ד"ר עינת בירק וד"ר ירון שפירא ביצעו דימות אקו לב במהלך כל הפעולה.
שלבי הפרוצדורה השזורים זה בזה הינם:
- בניית תעלה בבית החזה בצד הימני של לב המטופלת.
- השתלה של עוגן מיוחד שעליו יושתל המסתם.
- השתלת המסתם הלב בצנתר.
פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך לקרדיולוגיה בבילינסון מספר כי טס לקליפורניה לפני כחצי שנה על מנת לקדם את הנושא ולהביא לישראל את העוגן, אביזר רפואי חדש מסוג Altera (בייצור חברת אדוארדס מקליפורניה) שנעשה בו שימוש במספר מועט של פעמים בעולם ושמעולם לא נעשה בו שימוש בישראל.
פרופ' רן קורנובסקי: "מצבה הרפואי של המטופלת הדרדר והיא נמצאה כלא מתאימה להשתלת לב-ריאה, על כן התחלנו בהתייעצויות סביב הגלובוס לנסות ולראות כיצד ניתן להציל את חייה. ד"ר הירש שמטפל בגילי כבר 21 שנים היה זה שדחף למציאת פתרון מחוץ לקופסא ואופן שלא נוסה עד היום. המבצע תוכנן קרוב לשנתיים בהן המצאנו פרוצדורה שלא קיימת עד כה בספרות הרפואית. באמצעות מודל תלת מימד של ליבה עשינו סימולציות ותכננו את המבצע עד לפרטים הקטנים ביותר. מדובר היה באופציה היחידה להצלת חייה, ועל כן גם בימים אלו של מגיפת קורונה העולמית התגייסנו כולנו על מנת לבצע את הצנתור שתוכנן במיוחד בשבילה". הצנתור ארך 3 שעות והסתיים בהצלחה מרובה. השיפור בתפקוד הלב הודגם באופן מיידי באמצעות ניטור אקו לב שבוצע במהלך כל הפעולה. פרופ' רן קורנובסקי מוסיף: "היכולת שלנו לתכנן בקפידה את הפעולה ולעבוד כצוות, בשיתוף פעולה נהדר, הוא המפתח החשוב ביותר להצלחה".