תזונה ודיאטה

יצירת קשר

פקס: 03-9332344
טלפון: 03-9373978
דוא"ל: heidyma@clalit.org.il

שעות פעילות

​ימים א' ב' ג' וה' בתיאום מראש.
הפניות מתבצעות בעיקר דרך צוות הסיעוד בכל מחלקה.

יחידת תזונה ודיאטה

מנהלת המחלקה: הדויג-היידי מעיין

שירותי תזונה ודיאטה בית רבקה

הגיל השלישי מוגדר באופן שרירותי. מצבו של האדם בגיל השלישי משקף את סכום המאורעות הגופניים, הנפשיים והחברתיים שקרו לו במשך חייו. חלקם מגיעים לגיל זה ללא כל סימן של מחלה כרונית ומתפקדים כרגיל, לעומתם קיימים כאלה שנחשבים לחולים ומוגבלים עוד קודם להגיעם לגיל זה.

מחקרים מלמדים כי איכות התזונה במהלך שנות החיים היא מהגורמים החשובים המשפיעים על תהליכי ההזדקנות ועל איכות החיים. בין המצב הבריאותי לבין התזונה קיימים יחסי גומלין. תזונה טובה עשויה לשמור על הבריאות בגיל המבוגר ואילו הבריאות, מאפשרת תזונה טובה וחוזר חלילה.
שינויים במצב הבריאותי, במצב הכלכלי, במגורים וביכולת התפקוד העצמאי של הקשיש משפיעים לרעה על יכולת ההזנה התקינה.
תהליכי הזדקנות ביולוגיים הכוללים שינויים הדרגתיים בפעולות אברי הגוף וצריכת תרופות שונות מפחיתות את יכולת ספיגת המזון ואת ניצול אבות המזון. לעיתים יתכנו מצבים של תת משקל ותת תזונה.
הקשר הקיים לאורך חייו של האדם בין תזונה נכונה לבין מצבו הבריאותי, מקבל משנה חשיבות בתקופה בה האדם סובל ממחלות או שקיימת אצלו ירידה תפקודית. מערך הדיאטה בבית החולים קיים במטרה לחזק ולהתאים את מרכיבי התזונה השונים לתהליך השיקום של המאושפז.

שירות הדיאטה בבית החולים כולל דיאטניות קליניות מוסמכות שהינן חלק בלתי נפרד מהצוות הרב-מקצועי הקיים במחלקה. הדיאטניות מקיימות קשר שוטף עם רופאי המחלקה והצוות הסיעודי לצורך טיפול בנושא התזונה.
צוות הדיאטניות עומד לרשות החולים ובני משפחותיהם ואנו ממליצים לפנות אליהן לצורך העברת בקשות, קבלת הסברים והדרכה במהלך האשפוז ולקראת השחרור מבית החולים.